2017.02.10

第4回駿大外国語プレゼン大会 【センター長賞】受賞者よりコメントが届きました

第4回駿大外国語プレゼン大会のセンター長賞受賞者よりコメントが届きましたので、ご紹介いたします。

プレゼンテーマは、「Can I give up meat?」(発表言語:英語)です。

経済経営学部経済経営学科 3年 ツェデンジャウ トゥグルドゥル
専門学校東京スクールオブビジネス出身

I am Tuugii. I am 3rd year student of economics department. I was very interested in this foreign language speech contest from the beginning. I could choose between English and Japanese, because my mother language is Mongolian. I decided to do my speech in English and found good topic for it. As I am Mongolian, I talked about the best thing I know which is meat. I was recently concerned how fast the vegetarian and vegan lifestyle are getting popular. So in my speech I gave some facts and reasons why I can't give up meat.

I am bad at talking in front of people, so I didn't present well enough. However, it was great opportunity to challenge myself and overcome my fear. I was very happy to participate in the speech contest and win special prize. My presentation skills need to be improved and I will be working on it.

日本語訳

私は経済経営学部の3年生です。外国語プレゼン大会に初めて参加し、「私はお肉をやめることができるか」というテーマで発表しました。参加者が多いなかで、特別賞を受賞することができて嬉しいです。今回のプレゼン大会は非常に緊張したので、これからもプレゼン能力をより深く身につけながら、学校活動にも積極的に参加しようと思っています。

また、ESS(English Speaking Society)という英会話のサークルを毎週の金曜日5限から活躍しているので、よかったら来てみてください。

20170206global_05.JPG 20170206global_06.JPG

20170206global_07.JPG

お知らせ一覧へ戻る